fredag 9. oktober 2009

Fakta om den ene sesonginfluensavaksina og pandemivaksina

Dette har jeg hentet fra Felleskatalogen og Legemiddelverkets nettsider.

Årest sesonginfluensavaksiner er Influvac og Begrivac (Begrivac finnes det ikke informasjon om på Felleskatalogen)
http://www.felleskatalogen.no/pasientutgave/?mainpage=/pasientutgave/show.do%3Ffilename%3D/content/pkv/I/Influvac_Solvay_83657/index.html%26frameset%3D1%26thin%3D0%26href%3D0

”Influvac er i samsvar med anbefalinger fra WHO (for nordlige halvkule) og EU for influensasesongen 2008/2009. I helt spesielle tilfeller kan WHO råde deg til å vaksinere deg med en annen influensavaksine, som ved store utbrudd av et nytt influensavirus.”
--> hvem definerer når et "stort utbrudd" har blitt en pandemi? Jo, det er WHO det... (som faktisk nedjusterte hva som kategoriseres som pandemi for å få svineinfluensaen til å passe inn)

”Bruk av andre legemidler sammen med Influvac. Legemidler kan påvirke hverandre. For Influvac gjelder dette spesielt legemidler som påvirker immunsystemet. Influvac kan gis samtidig med andre vaksiner, men på forskjellige injeksjonssteder. Bivirkninger kan forsterkes dersom andre vaksiner gis samtidig med Influvac. ”

”Bruk ikke Influvac dersom du:
- har feber, mistenker at du kan få feber eller har en akutt infeksjon (vaksineringen din skal utsettes).
- er allergisk (overfølsom) overfor egg eller produkter fra høns, ”

”Graviditet/Amming:
Overgang i placenta: De begrensede data fra vaksinasjon av gravide viser ingen skadelig innvirkning på foster eller mor som kan tilskrives vaksinen.”
--> ”Absence of proof is not proof of absence”

--> Fordelen (?) er at Influvac ikke inneholder adjuvansene squalene og thiomersal slik som pandemivaksina… De lærde strides om thiomersal og squalene og sikkerheten ved disse. De sitter på hver sin side av bordet og plukker fra hverandre hverandres forskning og resultater. Dermed er vi ikke ett skritt nærmere "sannheten" om adjuvansene (selv om FHI har valgt å tro på noe av det, men nevner ikke at det finnes (dokumenterte) motforestillinger av minst like gode eksperter).

Pandemivaksina er IKKE laget på samme måte som sesonginfluensavaksina, og er IKKE utprøvd i like stor grad som sesonginfluensavaksina. Det er mange som tror det motsatte, til og med Dr. Skavlan (jfr RedaksjonEN denne uka). Synd at synlige "eksperter" skal ta så feil og dermed feilinformere de som hører på dette. Pandemivaksina er laget på grunnlag av en modell-vaksine. Den inneholder thiomersal (organisk kvikksølv) og squalene (AS03), to meget omdiskuterte adjuvanser (tilsetninger).


Om pandemivaksina Pandemrix vil jeg anbefale å lese preparatomtalen:
http://www.legemiddelverket.no/upload/127066/Pandemrix%20_produktomtale.pdf

Det er svært begrenset erfaring hos barn mellom 3 og 9 år og ingen erfaring hos barn under 3 år eller barn og ungdom mellom 10 og 17 år. Se pkt 4.2, 4.8 og 5.1.” (min understreking)

”Det foreligger ingen data på samtidig administrasjon av Pandemrix med andre vaksiner.
Dersom det allikevel er vurdert som nødvendig å gi en annen vaksine samtidig, bør vaksinene gis i hver sin arm. Eventuelle bivirkninger kan bli forsterket.”

”På det nåværende tidspunkt foreligger det ingen data fra bruk av Pandemrix hos gravide kvinner. Data fra vaksinasjon av gravide kvinner med ulike inaktiverte sesonginfluensavaksiner uten adjuvans tyder ikke på misdannelser eller foster- eller neonataltoksisitet.”
--> Ufint å sammenligne Pandemrix (som inneholder adjuvans) med ”data fra vaksinasjon…” med vaksiner som IKKE inneholder adjuvans

De kliniske studiene det refereres til omtaler kun immunrespons. Ikke et ord om bivirkninger. Studiene er gjort over 6 mnd, noe som er langt fra tilstrekkelig for å se evt. langtidsbivirkninger.

Bivirkningene i preparatomtalene er god sengelektyre hvis en ikke vil sove.

Kan også anbefale å ta en titt på Felleskatalogen når det gjelder Tamiflu og Relenza.

Med ønske om en god helg med mye fint høstvær!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar